Tack alla supportrar! Tack GP!

Gothia Cup har varit en fantastisk upplevelse, för både spelare och supportrar. Aldrig har väl ett lag kämpat så, oavsett ställning i matchen. Aldrig har väl en hejarklack trummat så mycket. Och aldrig den minsta protest mot domslut från lagets sida (även om någon eller några supportrar ibland undslapp sig ett "Men domarn?!" ;) ).
Nu väntar två lata dagar då det äntligen blir möjligt att hinna med att titta på matcherna på Heden, finalerna på Gamla Ullevi och träffa andra spelare.
Tack alla spelare! Tack alla supportrar! Livet kommer aldrig att bli detsamma efter dessa två veckor:)
 
Roligt också att GP uppmärksammat ZASP! 
http://www.gp.se/sport/1.1009475-lamnar-zambia-for-gothia-cup
 

Lämnar Zambia för Gothia cup

Efter fyra års ideellt arbete nådde de målet - att laget Zasp Stars från Zambia deltar i årets Gothia Cup.

 

Med hjälp av biståndsorganisationen Zasp, har 18 spelare och fyra ledare åkt från byn Kakoma i Zambia till Göteborg för att delta i Gothia Cup. Spelarna är mellan 11-16 år. I åtta månader har de tränat varje dag fram till förra söndagen. Då var det dags att för spelarna att första gången lämna Zambia.

Den första veckan i Göteborg spenderade laget tillsammans med Azalea BK – Zasp Stars värdklubb. De gjorde utflykter, gick på Liseberg och spelade fotboll.

– Våra killar var blyga och nervösa i början. Allt är så nytt och de kan inte så bra engelska, säger Zasp Stars tränare Adamson Musukwa.

När Musukwa inte tränar laget, arbetar han som lärare på skolan i byn Kakoma. Han undervisar i samhällskunskap och lär ut kunskaper om AIDS och HIV.

– Jag tycker jättemycket om att undervisa men helst skulle jag vilja vara tränare på heltid, säger Musukwa.

Under onsdagen spelade de sin tredje match. På bänken sitter Happy Kabembo och fryser samtidig som han noga följer sina lagkamrater ute på plan. Det norska motståndarlaget leder med 2-0.

– Vi har förlorat alla matcher hittills. Det hade varigt roligare att vinna, säger han.

Matchen slutade 3-0 och tränaren Musukwa förklarade för laget att om de inte vinner nästa match är de ute ur turneringen. Och så äntligen vinner Zasp Stars sin första match, 1-0 mot Skanör-Falsterbo - ett klockrent ribbskott in i mål. Laget är taggade och vinner även nästa match som avgörs med straffläggning.

Klockan 16:50 är det dags för 16-delsfinal i B-slutspel i Ruddalen.

– Just nu känns det som om laget kan gå hur långt som helst. Det är fantastiskt, säger Fredrik Jernqvist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0